Samlet bagland bakker op om Fock efter turbulent periode
Josephine Fock har mistet næsten hele sin folketingsgruppe, men Alternativets leder har opbakning fra sit bagland i partiet.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Samlet bagland bakker op om Fock efter turbulent periode

Alternativets bagland bakker i alle storkredse op om partiets leder Josephine Fock efter en hektisk mandag.
10. MAR 2020 6.17

Alternativets folketingsgruppe smuldrede mandag, da fire ud af partiets fem folketingsmedlemmer forlod partiet og efterlod Torsten Gejl som Alternativets sidste mand på Christiansborg. Men partiets bagland, som også stemte Josephine Fock ind som leder af partiet foran blandt andre Rasmus Nordqvist og Theresa Scavenius i februar, står sammen om at bakke lederen op mandag aften, efter den tumultariske dag for partiet.

- Alle storkredse bakker op om Josephine Fock, har jeg fået besked om, siger Bina Seff, der er forperson i partiets kreds i Nordsjælland. Forpersoner fra storkredsene har ifølge Bina Seff talt sammen mandag.

Siden et flertal af medlemmerne 1. februar stemte Josephine Fock ind som Alternativets nye leder, har partiet befundet sig i et sandt stormvejr.

Først stod det klart, at de fem folketingsmedlemmer ønskede Rasmus Nordqvist som ny leder.

Senere i februar fortalte fire anonyme kilder i Information, at de havde oplevet grænseoverskridende opførsel fra Josephine Fock. Hun skulle blandt andet have rusket i folk, da hun var medlem af Folketinget fra 2015-2018. Fock har selv afvist beskyldningerne.

Entydig opbakning
Lørdag udtrykte en splittet hovedbestyrelse tillid til Fock som leder.

Og mandag aften er der så entydig opbakning til lederen fra baglandet. Blandt andet skriver forperson i Alternativet Sydjylland Linda van Asperen i en mail til Ritzau:

- Der er og har altid været sindig jysk ro i Alternativet Sydjylland, og vi glæder os til at se fremad. Vi har tillid til, at Josephine Fock som politisk leder kan føre os videre, og vi er glade for nu at kunne arbejde videre for Alternativets vigtige politiske projekt, står der blandt andet.

Alternativets Bina Seff er overbevist om, at partiet kan fortsætte - også efter det næste folketingsvalg - på trods af de fire medlemmers exit mandag.

- Det kom som en overraskelse, men vi er fortrøstningsfulde. Vi har en masse politik, vi kan bygge videre på. Vi har 500-600 siders politik, som er udviklet af baglandet, og som vi står bag og glæder os til at realisere.

- Der er en masse aktive medlemmer, og der er jo mange måder at være politiker på. Man behøver ikke at sidde i Folketinget. Vi laver arbejdet ude i landet, siger Bina Seff.

Gejl vil mødes med sin kredsbestyrelsen
Også det eneste tilbageværende medlem af partiet i Folketinget, Torsten Gejl, erklærer sin støtte og opbakning til ledelsen, men efterlader spørgsmålstegn ved sin politiske fremtid, når den umiddelbare krise er overstået.

På sin facebookprofil skriver han mandag:

'Jeg kan ikke se mig selv i øjnene, hvis jeg, uden min storkreds' vidende, bare forlader Alternativet fordi jeg ikke er tilfreds med den demokratisk valgte leder.

Hvis man vil have en anden leder, må man jo opstille en modkandidat til et relevant landsmøde og forsøge at få valgt en ny. Det er de politiske spilleregler, som vi forventer at andre mennesker følger i et demokrati, både i Danmark og resten af verden.

Jeg vil holde et møde med min storkredsbestyrelse og de folketingskandidater i Østjylland, som har løftet mig ind i Folketinget. Med dem vil jeg drøfte hvad jeg skal gøre med mit folketingsmandat.

Jeg kommer med en udtalelse om min fremtid torsdag morgen og har ikke tænkt mig at udtale mig til pressen før det.'

Ritzau / MG

Opdateret tirsdag 06.42 med afsnittene om Torsten Gejls facebookopslag.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev