To udmeldelser af Alternativet i dag. Før folketingsgruppens møde

Hovedbestyrelsesmedlem og presseansvarlig har meldt sig ud af det kriseramte parti. Folketingsgruppens stilling uvis.
9. MAR 2020 11.25

Efter lørdagens lunkne opbakning til Alternativets medlemsvalgte leder Josephine Fock og forud for folketingsgruppens stillingtagen til situationen, er mandagens høst af eks-alternativister foreløbig to: hovedbestyrelsesmedlem Marianne Karlberg og presseansvarlig Rune Langhoff.

Allerede lørdag bød på et farvel fra Leila Stockmarr, der var hovedbestyrelsesmedlem frem til valget af Josephine Fock som leder. Marianne Karlberg var hovedbestyrelsesmedlem frem til mandag og skriver på Facebook ligeud, at hun ikke har tillid til Josephine Fock 'hverken som person eller som politisk inspirator'.

Med Marianne Karlsbergs farvel står der nu 10-6 mod før 10-7 mellem Josephine Focks tilhængere og modstandere i hovedbestyrelsen. Også partiapparatet på Christiansborg blev en Fock-modstander fattigere, da presseansvarlig Rune Langhoff forlod både jobbet og partiet.

Hans afgang sker uden smæk med døren, blot en tak for det 'livsforandrende privilegium', det har været at være en del af holdet. Til gengæld modtager han en demonstrativ hyldest for sin indsats fra Alternativets tidligere politiske leder Uffe Elbæk, der er på Josephine Focks modstanderhold.

Han og de andre folketingsmedlemmer, der alle havde foretrukket en anden politisk leder end Josephine Fock, mødes senere mandag på ukendt tidspunkt og ukendt sted for at gøre deres stilling op i lyset af de seneste begivenheder. Allerede optakten til tillid-eller-ej-afstemningen i lørdags bød på farvel fra to kommunalpolitikere, først tidligere kulturborgmester, nu borgerrepræsentant Niko Grünfeld i København, der blev løsgænger, og senest byrådsmedlem Claus Løwe Klostergård i Silkeborg, der skiftede til SF.

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev