- De fleste kommuner satser på boldbaner og skatebaner, men de appellerer ikke til pigerne, siger hun til Nyhedsavisen.
Både den danske undersøgelse og de udenlandske erfaringer viser, at pigerne er vilde med gynger, forhindringsbaner og balanceredskaber, ligesom teenage-legepladserne skal have små hyggekroge og være forbudt for små børn.
Undersøgelser viser også, at 60 procent af de unge faktisk gerne vil bevæge sig mere under åben himmel, men at de mangler steder at være.
Sportsforeninger duer ofte ikke, fordi de unge opfatter dem som alt for tidskrævende og forpligtende. Og de traditionelle legepladser er typisk for børn under 10 år.
Der er brug for nye uderum midt i byerne, en slags legepladser for teenagere, hvor de ikke føler sig overvåget af pædagoger, men alligevel er trygge.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.