
Det koster knaster at drive en af Danmarks mest magtfulde interesseorganisationer. Nærmere bestemt omkring 441 mio. kr. om året, fremgår det af KL’s regnskab for 2020.
Sidste år betalte kommunerne tilsammen 212 mio. kr. i kontingent. I år vil kommunerne komme til at betale omkring 217 mio. kr., skriver Kommunen.dk, som har opgjort, hvad hver enkelt kommune betaler i kontingent.
Det er i gennemsnit ca. 2,2 mio. kr. pr. kommune, og pengene er generelt godt givet ud, mener Peter Munk Christiansen, der er professor og institutleder på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet og har forsket i offentlig forvaltning og interesseorganisationer.
- Det er umuligt at sige, om KL burde være ti mio. kr. dyrere eller billigere at finansiere. For hvad koster indflydelse? Når man er oppe i den liga, som KL er i, er du helt oppe i det gode selskab, og det er dyrt, hvis man virkelig vil være med. Det kræver en økonomi, der sikrer et embedsværk, der kan tale med centraladministrationen, siger Peter Munk Christiansen.
KL har foreslået at hæve kontingentet med seks pct. fra 2022. Forslaget tages op på Kommunalpolitisk Topmøde torsdag 18. marts.
Se liste over, hvad hver enkelt kommune betaler i kontingent på Kommunen.dk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.