
På Kommunalpolitisk Topmøde i næste uge handler et af punkterne på delegeretmødet om at øge kommunernes kontingent til KL med seks pct. fra 2022. Det skriver Kommunen.dk
KL's bestyrelse står bag, og hvis forslaget bliver vedtaget, vil kommunernes samlede kontingent stige fra omkring 217,5 mio. kr. i år til ca. 232,3 mio. kr. næste år. Dermed stiger kontingent faktisk omkring otte pct., da de seks pct. lægges oven i den normale årlige stigning, som følger den kommunale pris- og lønudvikling.
KL skriver, at forslaget skal ses i lyset af, at det samtidig bliver billigere for kommunerne at deltage i konferencer og topmøder. Det dyrere kontingent er altså et virkemiddel for at få flere politikere og embedsmænd fra kommunerne til at deltage i arrangementerne.
Hvis forslaget vedtages, bliver Kommunalpolitisk Topmøde gratis for kommunalpolitikere, mens prisen vil være 1.900 kr. for øvrige deltagere. Normalt har prisen været 2.800 kr. pr. person for alle.
Derudover kommer det fast til at koste 1.900 kr. for alle at deltage i de fem konferencer: Børn & Unge topmødet, Kommunaløkonomisk Forum, Social- og Sundhedspolitisk Forum, JobCamp og Teknik & Miljø.
Tidligere kostede det mellem 4.000 kr. og 5.000 kr. pr. person at deltage i de begivenheder.
Læs hele artiklen på Kommunen.dk.
Udvikling i kontingent
Kommunernes kontingent til KL stiger normalt en smule hvert år for at følge den kommunale pris- og lønudvikling. De seks pct. stigning, KL foreslår, vil komme oveni den normale stigning, som udgør 2, 1 pct.
Selve kontingentet fordeles ud over kommunerne i forhold til fordeling af indbyggere. Det betyder, at jo flere indbyggere i en kommune, jo dyrere et kontingent.
Årligt kontingent samlet:
2019: 207.693.369 kr.
2020: 212.230.041 kr.
2021: 217.533.712 kr. (forventet, udregnet af Kommunend.dk)
2022: ca. 232.300.00 kr (forventet, hvis den nye kontingentforhøjelse vedtages)
Kilde: KL
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.