DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
S-veteran i Esbjerg stopper ved KV21 efter kikset budgetforløb
John Snedker vil ikke genopstille.
Foto: Esbjerg Kommune

S-veteran i Esbjerg stopper ved KV21 efter kikset budgetforløb

28 år som byrådsmedlem bliver det til, så vil John Snedker ikke mere.
8. OKT 2020 9.59

ESBJERG: Efter i alt 28 år som byrådsmedlem vil Socialdemokratiets tidligere spidskandidat i Esbjerg, John Snedker, ikke mere, skriver JydskeVestkysten. Spidskandidaturen opgav han allerede efter sit tredje valgnederlag ved KV17, og nu kulminerer en hel valgperiodes misstemning i S-gruppen med, at han heller ikke vil genopstille som menig kandidat.

Meddelelsen om hans farvel kommer oveni et for Socialdemokratiet fuldstændig mislykket budgetforløb, hvor partiet først forsøgte sig med et ultimativt krav, dernæst blev udelukket fra budgetforhandlingerne, og endelig endte med at stemme for den budgetaftale, som alle andre partier havde strikket sammen, uden at S fik indflydelse på den. En ydmygelse i optakten til KV21 oveni det i forvejen herskende mismod over, at det ikke ved KV17 lykkedes at tilbageerobre borgmesterposten, da Venstre skiftede topfigur.

Om årsagen til sit farvel netop nu siger John Snedker til JydskeVestkysten, at "den politiske linje, som jeg har altid har stået for, har været sat under pres i denne byrådsgruppe og af den nuværende ledelse af vores lokale partiorganisation". Et spørgsmål fra avisen, om han dermed mener, at byrådsgruppen og den lokale partiledelse ikke tager politisk ansvar, afviser han at svare på, men får dog mindet om, at hans linje ved KV17 gav partiet det bedste valgresultat siden dannelsen af den nuværende Esbjerg Kommune.

Alligevel har partiet i hele valgperioden været plaget af uro. Efter John Snedker blev Søren Lambertsen ny gruppeformand, men holdt kun to år på posten, og efter yderligere nogle måneder forlod han partiet helt for kort efter at lande hos ærkerivalen Venstre. Næste gruppeformand holdt kun en uge, og der måtte kammeratlig hjælp fra udenbys socialdemokrater til for at finde en blivende gruppeformand, Jørgen Ahlquist.

Ny spidskandidat for S i Esbjerg er hentet udenfor byrådet i skikelse af 3F-formand Jakob Lykke. Han har tidligere været byrådsmedlem i to perioder fra 2002 til 2009.