Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rød ballade om betalingsring bilagt

Efter regeringens udmelding om udskydelse af billigere kollektiv trafik, truede Enhedslisten med at trække støtten til betalingsringen

FOLKETINGET: Forskellige udmeldinger om betalingsringen og den billigere kollektive trafik, der er stillet i udsigt i regeringsgrundlaget, har skabt uro i rød blok, melder flere medier. Men sidst på onsdag formiddag var uroen tilsyneladende atter faldet over partierne i blokken 

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) ville tidligere på dagen ikke længere stå ved regeringsgrundpagets formulering om, at indtægterne fra betalingsringen i hovedstaden skal bruges på at gøre den kollektive trafik billigere at bruge.

- Jeg siger ikke billigere billetter. Jeg siger bedre kollektiv trafik. Og jeg er meget omhyggelig med, hvordan jeg formulerer mig, sagde Henrik Dam Kristensen til Jyllands-Posten. Og i DR Nyheder har SF'eren Anne Baastrup onsdag morgen forklaret, at hullet i statskassen er så stort - op mod 100 milliarder - at løftet om billigere billetter meget hurtigt ikke længere er realistisk.

Enhedslisten reagerede promte med en trussel om at trække støtte til betalingsringen, hvis det står til troende.

- Det bliver Enhedslisten, der skal lægge stemmer til at skaffe flertal for både betalingsringen og kørselesafgiften for lastbiler. Derfor skal vi også være med til at bestemme, hvad pengene fra disse initiativer skal bruges til, sagde gruppeformand, Per Clausen til Ritzau.

Det har tilsyneladende fået transportministeren til at ændre sin holdning - eller i hvert fald sin formulering. For sidst på onsdag formiddag udsendte Per Clausen er kortfattet pressemeddelelse:

- Jeg er tilfreds med, at transportministeren nu lover, at priserne på den kollektive trafik sættes ned samtidig med, at betalingsringen indføres. Vi havde naturligvis håbet, at priserne kunne sættes ned allerede i år - og det vil vi fortsat arbejde for, men med ministerens præciseringer er der ikke nogen tvivl om Enhedslistens støtte til betalingsringen, lyder det altså fra  Per Clausen.

mou