Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ringkøbing-Skjern får langvarigt fravær ned

En længe efterstræbt målsætning om at komme under 100 borgere, der har modtaget sygedagpenge i over et år, er opnået

RINGKØBING-SKJERN: Beskæftigelsesafdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune er for tiden i topform med sine resultater. Senest er en længe efterstræbt målsætning om at komme under 100 borgere, der har modtaget sygedagpenge i over et år, opnået, oplyser kommunen.

En optælling 1. august i år viser således, at der kun er 81 borgere, der har modtaget sygedagpenge i over et år. På samme tidspunkt sidste år var antallet 191 borgere.

- I en tid, hvor ikke mindst Beskæftigelsesområdet har været under massivt økonomisk pres på grund af den internationale lavkonjunktur, er det rart at se, at de politiske målsætninger og prioriteringer, som Beskæftigelsesudvalget har besluttet, nu udmønter sig i tilfredsstillende resultater. Der er tale om meget flotte resultater, siger en tilfreds formand for Beskæftigelsesudvalget, Erling Gaasdal (V).

Formanden fortsætter med at rose den indsats, som områdets medarbejdere og ledelse har udført. Det er kun fire måneder siden, at området kunne bryste sig af en anden succeshistorie:

I april måned var Jobcenter Ringkøbing-Skjern Danmarks bedste til at give rettidige samtaler til borgere, der modtog sygedagpenge, kontanthjælp og arbejdsløshedsdagpenge.

De gode resultater glæder beskæftigelseschef Lars Gormsen:

- Medarbejdere og ledelse i Beskæftigelse har udført et flot stykke arbejde med at rådgive borgere og virksomheder om, hvordan de kan nedbringe det langvarige sygefravær - og det glæder mig især, at kommunen som arbejdsgiver også selv oplever et markant fald i det langvarige sygefravær, siger han.