Respirator-uddannelse betyder udskudte operationer

Midtjyske hospitaler indstiller aktiviteten i forhold til corona-behovet, men kræft- og akutte operationer gennemføres som normalt.

MIDTJYLLAND: Der bliver forventeligt et ekstraordinært stort behov for respirator-uddannet personale, når corona i løbet af den kommende tid bliver årsag til et større antal indlæggelser, skriver regionen.

Hospitalerne i Region Midtjylland planlægger blandt andet derfor at udskyde et stort antal planlagte operationer, for at frigøre personale til intensiv uddannelse. Kræftoperationer og akutte operationer gennemføres som normalt.

Erfaringerne fra andre lande er entydige: Corona er en lungesygdom, som kan ramme især ældre og svækkede mennesker hårdt. En del af de syge, bliver så dårlige, at de må indlægges på hospital og have hjælp for at trække vejret med respirator.

Respiratorer nok
Østjylland er den landsdel, der har flest smittede pr. indbygger, men Region Midtjylland regner med at have respiratorer nok, blandt andet fordi der er købt nye maskiner ind til brug i det endnu ikke færdige hospital i Gødstrup. De maskiner kan komme i brug, hvis der bliver behov.

- Det vi omgående skal i gang med er blandt andet at uddanne mere personale, og her er den gode nyhed, at det tager relativt kort tid at efteruddanne anæstesisygeplejersker, så de kan bidrage på intensivafdelinger, hjælpe med plejen af patienterne og betjene respiratorerne, siger koncerndirektør Ole Thomsen.

Uddannelse er vigtigst
- Udfordringen er, at personalet ikke både kan passe planlagte operationer og samtidigt være på efteruddannelse. Derfor bliver vi blandt andet nødt til at prioritere uddannelse og dermed respiratorhjælp til forventede livstruede corona-patienter, frem for at gennemføre planlagte operationer. Det beklager jeg overfor de patienter, der får udskudt aftaler, men jeg håber også, at de har forståelse for situationens alvor, siger Ole Thomsen.

Antallet af udskudte planlagte operationer vil variere hospitalerne imellem.

- Men der er ingen tvivl om, at det kommer til berøre mange patienter, siger Ole Thomsen.

Kræftoperationer og akutte operationer gennemføres dog helt som normalt.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev