
Fra 2015 skal overfladevand fra byerne ifølge EU's vandrammedirektiv renses inden udledning i havet, søer eller åer, og det kan ifølge beregninger foretaget på Aalborg Universitets institut for kemi, miljø og bioteknologi komme til at koste de danske kommuner mellem en og 10 mia. kr.
For regnvand er ikke en himmelsk ren vare, i hvert fald ikke i storbyerne, hvor nedbøren efter at have passeret hustage, nedløbsrør og asfalt kan være forurenet med diesel, benzin, olie, asbest og tungmetaller som cadmium, kobber og zink.
- Der vil blive tale om en næsten uoverskuelig investering i kloakker og rensningsanlæg, så måske skulle man i stedet skynde sig at tænke regnvandsafledning ind i byplanlægningen og for eksempel genopfinde den gammeldags faskine, hvor vandet simpelthen langsomt siver ned i et hul fyld med et porøst materiale, siger lektor Peter Steen Mikkelsen, der beskæftiger sig med spildevand på Danmarks Tekniske Højskole.
Klimaberegninger forudser op til 40 procent mere regn i de kommende årtier.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.