Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rekordfå trafikulykker i marts under corona-nedlukningen

KORT NYT23. APR 2020 14.46
TEMA: Corona

Der har aldrig været en måned, hvor så få er kommet til skade i trafikken som i marts i år. Det oplyser Vejdirektoratet, der peger på coronakrisen som årsag. Hidtil laveste niveau, siden man begyndte på de løbende opgørelser, var 174 tilskadekomne i februar 2018. I marts i år kom 159 til skade. I marts for et år siden var tallet 248.

- Det er uden tvivl effekten af coronakrisen, vi kan se i tallene. Når personbiltrafikken falder så kraftigt, som det er sket i de seneste uger, smitter det helt naturligt også af på ulykkesstatistikken, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen fra Vejdirektoratet i en kommentar.

Antallet af trafikdræbte er også lavt, men ikke en bundrekord. Ni personer mistede livet i trafikken i marts, det er ifølge Vejdirektoratet 'lavt men ikke helt usædvanligt'. Vejdirektoratet tager desuden et lille forbehold for optællingen, fordi der kan være færdselsulykker, der venter på at blive føjet til databasen. Fordi politiet under coronakrisen kan have haft fokus på andre ting, er dette ifølge Vejdirektoratet måske særligt relevant for tallene fra marts.

Ritzau