DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Regionshospital måtte ikke genindføre besøgsforbud

Det var ulovligt, at Regionshospital Nordjylland genindførte besøgsforbud på hospitalet efter coronaopblusning i Hjørring.
21. JUN 2020 10.47
TEMA: Corona

NORDJYLLAND: Regionshospital Nordjylland måtte ikke indføre totalt besøgsforbud på sygehuset i Hjørring, skriver hospitalet i en Facebook-opdatering. Det gjorde de ellers den 16. juni, efter en bølge af coronasmitte skyllede ind over Hjørring denne uge.

- Vi var i starten af denne uge stenhårdt fokuseret på de sundhedsfaglige vinkler med det smittetryk, der var lige udenfor sygehusets døre her i Hjørring. Først bagefter fik vi læst på de mere juridiske dele af festen, og der kan vi så konstatere, at en sådan beslutning er det kun centrale sundhedsmyndigheder, der kan træffe. Det bliver vi nødt til at rette os efter, siger direktør for Regionshospital Nordjylland Henrik Larsen til Nordjyske.

Derfor er hospitalet gået tilbage til at følge de nationale regler og retningslinjer, som de også henviser til i Facebook-opdateringen. De tilsiger, at besøg helst skal ske udendørs, samt at man kan udpege en eller to personer, der må besøge en patient indensdørs. I den nuværende situation efterlader det hospitalet i et dilemma, men:

- Det er de retningslinjer vi er nødt til at følge, og så kan vi ellers bare henstille til, at folk følger retningslinjerne og tager de hensyn, der skal til, for vi kan jo se, at der er en del smittede i og omkring Hjørring, så vi står altså i et dilemma, siger Henrik Larsen til TV2 Nord.

eo