Regioner klar med anbefalinger til forskning i psykiatri

Danske Regioner vil blandt andet gøre det mere attraktivt for yngre læger at give sig i kast med forskningen, lyder det i de i alt 13 anbefalinger.
4. MAR 2020 11.28

Danske Regioner præsenterer i dag 13 anbefalinger, hvordan forskning i psykisk sygdom kan forbedres, oplyser Danske Regioner. 

Der mangler nemlig viden om, hvordan fx skizofreni og bipolar lidelse bedst behandles. Og det selvom det har haft stigende fokus i regionerne de sidste år og har givet langt bedre udredning og behandling inden for de sidste år.

Anbefalingerne tæller blandt andet, at det skal gøres mere attraktivt at forske, og at det gøres mulig for alle faggrupper, så flere medarbejdere, særligt yngre læger, hjælpes i gang med korte stipendier. 

De anbefaler også, at involvere patienterne og deres pårørende i højere grad i hele forskningskæden fra planlægning til implementering af resultaterne i praksis.

- Rigtig mange danskere kæmper med psykisk sygdom, enten som patienter eller som pårørende. Derfor skal vi hele tiden undersøge, hvordan vi kan gøre deres behandling endnu bedre. Og her har ny forskning en afgørende rolle, siger Danske Regioners formand for psykiatri- og socialudvalget, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Forskning skal blandt andet være med til at gøre op med stigmatisering og marginalisering i samfundet, lyder det fra regionerne.

Find alle anbefalingerne hos Danske Regioner.

ibs

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev