Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regeringen vil hæve loftet for tabt arbejdsfortjeneste

Regeringen tager fat i endnu et lille hjørne af regeringsgrundlaget og fremsætter lovforslag, der hæver loftet over tabt arbejdsfortjeneste til forældre, der passer handicappet barn hjemme
25. JAN 2012 13.28

Af Morten Uhrenholdt, [email protected]

FOLKETINGET: Social- og Integrationsminister Karen Hækkerup (S) er klar med et lovforslag, der igen skal gøre det muligt for forældre til et alvorligt sygt eller handicappet barn selv at passe barnet uden at det er alvorligt økonomisk belastende. Det loft, den tidligere regering indførte, bliver hævet med næsten 8.000 kr.

- Det gør vi for at rette op på et af de områder, hvor den tidligere regering pressede Danmark i en forkert retning. Det er et vigtigt forslag. Det er selvfølgelig et vigtigt forslag først og fremmest for de mennesker, som har et sygt eller handicappet barn. De får nu bedre chance for at tage vare på barnet, uden at de bliver slået ud af kurs økonomisk, sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på tirsdagens pressemøde.

Det nuværende loft er på 19.613 kroner (i 2011) for den månedlige ydelse. Det vil regeringen hæve til 27.500 kr.    

Lovforslaget skal nu gennem den sædvanlige procedure i Folketinget. Regeringen stiler mod at loven får virkning fra 1. juli 2012.