Regeringen, KL og regionerne opretter 21 sundhedsklynger
Stephanie Lose (V), Magnus Heunicke (S) og Jacob Bundsgaard (S) præsenterede fredag morgen aftalen om 21 nye sundhedsklynger i Bibliotekshaven i København.

Regeringen, KL og regionerne opretter 21 sundhedsklynger

Nye sundhedsklynger skal binde behandlingen af patienter over hele Danmark bedre sammen.
11. JUN 2021 8.50

Danmark får 21 nye sundhedsklynger, der skal ligge omkring landets akuthospitaler. Det har regeringen, Danske Regioner og KL aftalt, oplyser Danske Regioner.

Den nye struktur skal understøtte samarbejdet på tværs i sundhedsvæsenet og skabe bedre sammenhæng for bl.a. mennesker med kroniske sygdomme og psykiske lidelser og ældre.

- Det her er første skridt på vej mod den sundhedsreform, som vi har kæmpet for i ti år. Flere ældre, flere borgere med kroniske sygdomme og flere med psykiske lidelser er den virkelighed, vi kigger ind. Sundhedsklyngerne vil give os rammerne til at skabe mere tryghed for borgerne og tilrettelægge et godt patientforløb, hvor sundhedsvæsnets parter taler bedre sammen, siger KL’s formand, Jacob Bundsgaard (S).

De nye klynger er et led i en samlet sundhedsaftale og bliver en del af de kommende forhandlinger. Og også sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er begejstret for den nye aftale, som han kalder en "del af skelettet til de forandringer, vi ønsker for sundhedsvæsnet".

- Nu tager vi for alvor fat om udfordringen med manglende sammenhæng. Det har været sundhedsvæsenets akilleshæl i alt for mange år. Vi har i den grad brug for at tænke indsatsen for ældre og mennesker med bl.a. kroniske sygdomme og psykiske lidelser bedre sammen på tværs af sygehus og kommune og styrke kvaliteten i det nære sundhedsvæsen, siger han.

Idéen om at lave sundhedsklynger, der skal være en ny ramme for sundhedsvæsnet, blev fremlagt af den tidligere regering under Lars Løkke Rasmussen.

ibs