Puljen til vanskeligt stillede kommuner er forhøjet

Særtilskudspuljen til vanskeligt stillede kommuner er med kommunernes nye økonomiaftale forhøjet med 250 mio. kr. i 2023.
10. JUN 2022 10.33

TEMA: Budget 2023

LANGELAND: Selvom den nye Aftale om kommunernes økonomi for 2023 generelt fordrer besparelser i kommunerne, så kan nogle kommuner glæde sig over, at særtilskudsspuljen til særligt vanskelige kommuner forhøjes med 250 mio. kr. i 2023. I 2022 var særtilskudspuljen på 360,4 mio. kr., 49 kommuner søgte og 17 fik tilskud.

En af de kommuner, der glæder sig over forhøjelsen af puljen for 2023 er Langeland, der i følge Fyens Stiftstidende de seneste seks år har fået omkring 10 pct. af pengene i puljen. Sker det samme i 2023, kan kommunen se frem til yderligere 25 mio. i tilskud, selvom borgmester Tonni Hansen (SF) ikke tør glæde sig for tidligt. Pengene fordeles normalt først omkring 1. september.

- Jeg er meget glad, og jeg ser det som en anerkendelse af, at der er nogle kommuner, der har nogle særlige udfordringer. Det bliver anerkendt af staten og af de andre kommuner i denne her aftale, og det betyder rigtig meget for mig, fordi det er noget, jeg har kæmpet for i lang tid, siger Tonni Hansen. Også det sydfynske folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S) glæder sig.

- Jeg bilder mig ind, at puljen bliver forhøjet, fordi vi er nogle kræfter, der har råbt op om det, men også fordi man erkender, at der nogle udfordringer. Det kan løse nogle udfordringer i forhold til det kommende budget og gøre det lidt nemmere, så på den korte bane er det en god aftale, men det løser ikke alle fremtidige udfordringer, pointerer han.

cwa