Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Psykiatriske sengepladser samles

Region Syddanmark udbygger og moderniserer psykiatrien i Esbjerg for 235 mio. Tre nye sengeafsnit får i alt 46 senge
27. APR 2011 9.15

SYDDANMARK: Byggekraner bryder horisonten, bulldozerne brøler og håndværkere myldrer på byggepladserne. Over det meste af Syddanmark kan man se resultaterne af regionsrådets bestræbelser på at skabe et moderne sundhedsvæsen. Og nu er endnu et byggeri tættere på realiseringen.

Et enigt regionsråd godkendte finansieringen af en udbygning af den døgnpsykiatriske funktion i Esbjerg til en værdi af 235 millioner kroner, opplyser regionen.

Byggeprojektet samler døgnfunktionerne, opretter et fremtidigt sengeafsnit med et øget antal senge og opgraderer de fysiske rammer til moderne standarder. Dermed vil anbefalingerne i psykiatriplanen for det vestjyske område være gennemført.

Den døgnpsykiatriske funktion vil samle de psykiatriske sengepladser i Hviding og Esbjerg og udvide antallet af sengepladser. Derudover vil udbygningen betyde, at regionen opretter en sengeafdeling for aldersbetingede psykiske lidelser - den såkaldte gerontopsykiatri.

I brug fra oktober 2014
Udbygningen betyder, at den døgnpsykiatriske funktion udvider med 6.200 kvadratmeter, og at håndværkerne renoverer og moderniserer de resterende 11.000 kvadratmeter.

De ambulante psykiatriske funktioner, der i dag har til huse i forbindelse med døgnfunktionen, skal som led i Region Syddanmarks psykiatriplan samles i en lokalpsykiatri i Esbjerg.

Region Syddanmark forventer at tage hele byggeriet i brug fra oktober 2014, og næste skridt på vejen bliver at finde en byggerådgiver til projektet.

ka