Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Psykiatriske patienter får ikke effektiv behandling

Undersøgelse peger på, at der mangler 1200 medarbejdere i psykiatrien
KORT NYT30. MAJ 2012 7.02

Der er lang vej igen før psykiatriske patienter får en ensartet, effektiv behandling, viser en ny undersøgelse, som Dansk Sundhedsinstitut har udført for Lægeforeningen. Undersøgelsen, som er den første af sin art, har undersøgt behandlingen for patienter med de udbredte psykiske lidelser depression, angst og skizofreni. Det skriver dr.dk

Resultaterne viser, at der mangler omkring 1.200 medarbejdere - bl.a. læger - i den ambulante del af psykiatrien, hvis psykisk syge skal tilbydes effektivt behandlingsforløb i det første år efter, at de har fået stillet diagnosen. Til sammenligningen er der beskæftiget 7.600 i hele voksenpsykiatrien i 2010, heraf knap 1.100 læger.

Niels Siebuhr, formand for Lægeforeningens psykiatriudvalg og psykiater, betegner resultaterne som udtryk for en meget trist underprioritering af psykisk syge.
- Læger på sygehuse har fortalt, hvordan de må udskrive patienter, som ikke er klar til det. Alligevel er det rystende at se dokumenteret, hvor stor en opgave politikere og sundhedsvæsen står over for, hvis psykiatriske patienter skal sikres samme hjælp som andre patienter. 

bi