
Ud over at Kulturministeriets projekt Bogglad har fået 160.000 nye bøger ud til mere end 2.000 institutioner og dagplejer, så har folkebibliotekerne med projektet også fået etableret omkring 600 nye samarbejder med daginstitutioner og fritidstilbud, oplyser Kulturministeriet.
At bøger er tilgængelige og befinder sig dér, hvor børnene er, har en afgørende betydning for deres interesse for bøger og læsning. Det viser evalueringen af den anden indsats, ”Læselyst og læsefællesskaber i indskolingens fritidstilbud”, der også peger på, at det er vigtigt, at de voksne aktivt sætter rammer for mødet mellem bøgerne og børnene.
Med de mange bøger til de mere end 2.000 vuggestuer, dagplejer, børnehaver, fritids- og klubtilbud får mere end 80.000 børn i alderen 0-12 år i år glæde af de nye samlinger. Tilskuddene til primært bibliotekernes indkøb af fysiske bøger beløber sig til 23,9 mio. kr.
Bogsamlinger til aldersgrupperne
81 pct. af de støttede projekter angiver, at de arbejder med børnehavebørn, og 78 pct. har fokus mod de allermindste. Måske fordi der i forvejen er samarbejder mellem biblioteker og daginstitutioner, hvor der generelt er større fokus på børn og læsning end i sfo'er og fritidsklubber.
Et eksempel på de støttede projekterne, tidligere omtalt i DK Nyt, er Odense Kommunes "Boglæsning og tidlig literacy i dagplejen", hvor 6.000 indkøbte bøger kommer ud i legestuer, hvor dagplejerne mødes. Bøgerne kan så lånes med og gives videre til forældrene.
De over 600 nye samarbejder mellem biblioteker og institutioner har ifølge evalueringerne dannet grobund for læring og nye kompetencer hos både pædagoger og biblioteksansatte. Det er samarbejder, som rækker ud over projektperioderne, da hele 93 procent af projekterne har valgt at fortsætte samarbejdet.
cwa
Se midtvejsevalueringen af BOGglad her.
Læs mere om hele projektet her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.