DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Professor kalder udligningsudspil fra S for 'småjusteringer'

Ifølge professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh vil S-udspil ikke give den ønskede systemændring.
29. JAN 2020 12.38
TEMA: Udligning

Regeringen vil skabe bedre balance med udligningsudspil, men Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring på Aalborg Universitet, efterlyser over for mere grundlæggende forbedringer i det udskældte udligningssystem. Ifølge ham er tiltagene i S-udspillet småjusteringer og ikke den ønskede systemændring.

I regeringens udspil vil 38 af de rigeste kommuner komme til at betale mere, mens 60 af de mindre velstillede kommuner vil modtage flere penge. 

- Tiltagene kommer da også til at skabe en bedre balance, så det kan regeringen sætte flueben ved. Men de håndtag, regeringen drejer på, er småjusteringer, siger Per Nikolaj Bukh til Ritzau.

- Der er en indikation af, at levealder kommer til at betyde noget. Det kan lyde som et nyt kriterie og er en god idé at føje til. Men ellers er det jo småjusteringer. For eksempel at tage en beskæftigelseskategori – i dette tilfælde au pair – og trække det ud.

- Selvom jeg og andre kunne have håbet det, er det jo ikke et grundlæggende nyt og forbedret udligningssystem. Det lå dog heller ikke i kortene, siger Per Nikolaj Bukh.

Fredag går de første forhandlinger om kommunal udligning i gang.


Ritzau