Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Praktiserende læger får kritik for at tage dobbeltbetaling

KORT NYT9. APR 2020 8.25
TEMA: Corona

SJÆLLAND: I en aftale mellem Region Sjælland og Praktiserende Lægers Organisation i Region Sjælland, PLO Sjælland, fremgår det, at hvis der bliver udskrevet ikke-færdigbehandlede patienter fra sygehuse grundet presset fra coronapatienter, skal de praktiserende læger overtage behandlingsansvaret og opgaver som for eksempel sondeanlæggelse, sårbehandling og fjernelse af sting. Det skriver B.T.

Da det ikke er normale opgaver, som en praktiserende læge skal varetage, findes der ikke en fastlagt takst for det arbejde. Derfor har PLO taget udgangspunkt i honoraret for konsulentarbejde på 912,5 kr. i timen og fordoblet det, hvilket giver 1.825 kr. i timen. PLO Sjællands formand, Camilla Høegh-Guldberg, mener, at taksten er rimelig.

- Det er ikke et dobbelt vederlag. Det er en kendt takst, som vi har skaleret op. Normalt er konsulentarbejde papirarbejde og møder, og det har vi tænkt som ekstraarbejde, som lægerne ikke er vant til, oveni, siger hun til B.T, og det er 'helt fair, set i lyset af opgaverne og ansvaret der følger med', mener hun.

Ritzau