Efterspørgslen efter arbejdskraft i ældreplejen og i kommunernes institutioner kan måske imødekommes en smule, når flere tusinde af landets podere begynder at se sig om efter nye jobs. For eksempel siger en af de mange podere, Line Lasborg, til DR Nordjylland, at hun overvejer at blive ved med at arbejde med mennesker, fordi hun godt kan lide at vide, at hun gør en forskel.
Fra i dag er der i landet kun mulighed for at lave 200.000 daglige lyntest mod tidligere 500.000, og senest 6. marts lukker alle lyntestcentrene og frigiver dermed en del arbejdskraft, især blandt unge og ufaglærte. Og poderne har gode udsigter til nye jobs i både restauranter, butikker og i ældreplejen siger arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, Thomas Bredgaard til DR Nordjylland:
- Normalt er man meget bekymret for unge ufaglærte, men de står i en unik situation, hvor der er stor efterspørgsel på den arbejdskraft, de kan tilbyde. Men den gunstige situation for dem er ikke permanent, så det bedste ville være at begynde på en uddannelse, siger han til kanalen.
cwa
Region Hovedstaden: Da der var allerflest lyntest-podere på arbejde, var der 2.500 podere i Region Hovedstaden. Fremover kommer tallet til at ligge nede omkring 500 podere.
Region Syddanmark: Da der var allermest travlt, var der mellem 500 til 600 lyntest-podere på arbejde. Nu vil der snart være mellem 80 til 100 podere.
Region Midtjylland: Da der var allerflest lyntest-podere på arbejde, var der 1.400 podere. I den kommende periode skallerer regionen ned på omkring 600 podere.
Region Nordjylland: Da der var allerflest lyntest-podere på arbejde, var der 600 podere. Nu kommer tallet til at ligge nede omkring 250 podere.
Kilder: Via dr.dk - Falck, Carelink og Copenhagen Medical.
Det har ikke været muligt at få tal på antallet af lyntest-podere i Region Sjælland. Senest den 6. marts lukker alle hurtigtestcentrene. Det vil fortsat være muligt at blive PCR-testet.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.