Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Politikerne smagte på opvarmet og leveret ældremad

Forleden aften smagte kommunalbestyrelsen i Frederiksberg på maden, og politikerne var tilfredse

FREDERIKSBERG: Menuen stod blandt andet på gule ærter, fiskefrikadeller med citrussovs og kartofler, citronfromage og æblekage på Frederiksberg Rådhus, hvor medlemmerne af kommunalbestyrelsen smagte på den mad, kommunens ældre medborgere får leveret til daglig. Borgmester Jørgen Glenthøj (K) var generelt meget tilfreds med kvaliteten:

- Maden smagte rigtigt godt. Råvarerne var gode og friske, og i betragtning af, at maden var varmet og leveret, var den særdeles appetitlig. Det glæder mig rigtig meget, for ældre medborgere skal have noget ordentligt mad, der både smager godt og er sundt, siger Jørgen Glenthøj.

Prøvesmagningen var et led i den flerårige indsats, Frederiksberg har sat gang i, når det handler om ældremad. En undersøgelse sidste år viste høj tilfredshed med ældremaden, og kommunalbestyrelsen lægger stor vægt på at fastholde tilfredsheden - eller gøre den endnu højere. Derfor udarbejdede kommunen en opfølgningsplan, der nu gennemføres.

Formand for Kommunes Sundheds- og Omsorgsudvalg, Flemming Brank (K), lægger stor vægt på arbejdet:

- Maden er noget af det allervigtigste for os alle. For vores sundhed såvel som for vores livskvalitet. Derfor skal kommunen gøre sit ypperste for at sikre, at ældre medborgere får måltider, der skaber den glæde, som god mad gør, og som samtidig er medvirkende til at højne sundhed hos ældre. Det er naturligvis en stor udfordring, fordi maden kommer fra et institutionskøkken og ikke hjemme fra 'egne kødgryder', men jeg synes, vi har fine tilbud. Det har vores prøvesmagning i aften bekræftet, siger Flemming Brank.

Blandt indsatserne for at fastholde og styrke den gode kvalitet på ældremaden er en løbende dialog med kommunens to leverandører, 'Din Private Kok' og 'Kram Madservice'. så de fortsat leverer varieret mad, der tilgodeser de mange forskellige behov, der kan være hos de ældre. Ældremad er også et tema i kommunens arbejde med sundhedspolitikken, og i forbindelse med Budget 2012 er der sat ekstra penge af til en særlig indsats for de ældre, der spiser for lidt.

mou