DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Politikerne arbejder ikke nok

DEBAT Politikerne anvender under 5 pct. af deres arbejdstid på den egentlige kerneopgave: Mødevirksomheden i Folketingssalen, lyder det fra lærerformand
1. DEC 2011 11.13

Af Jan Trojaborg

En meget videnskabelig undersøgelse viser, at politikerne ikke mødes ret tit i Folketingssalen. Sagen bør undersøges nærmere, så der kommer fuld klarhed over det rystende omfang af fraværet. Der er uden tvivl politikere, der er mindre til stede end 5 pct.

Det kan godt være at politikere udfører andre arbejdsopgaver, men en del af Danmarks problemer i øjeblikket skyldes uden tvivl det ringe fremmøde i Folketinget.

Se dette som reaktion på Børne- og Undervisningsminister Christine Antorinis (S) udtalelser om, at folkeskolelærerne bruger størstedelen af deres tid på andet end at undervise.

En undersøgelse af folketingspolitikernes arbejdstid kunne bl.a. tage udgangspunkt i, at følgende forhold blev undersøgt: Pauser, mødevirksomhed og forberedelse af møder. Det er uden tvivl ved nedskæring af de områder, at der kan hentes ekstra tid til kerneopgaven: Mødevirksomheden i Folketinget.

Københavns Lærerforening bistår gerne, når et undersøgelsesdesign skal udformes. Foreningen har stor erfaring med at opgøre arbejdstid - der henvises til vedlagte eksempel på, hvorledes lærernes arbejdstid kan opgøres. Undervisningsprocenten kan opgøres på 24 måder lige fra 33,8 til 60,2 pct.

Formanden fra Københavns Lærerforening, Jan Trojaborg