DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Politikere vil ikke forbyde rygning på Odense Stadion

KORT NYT16. JAN 2020 8.12
TEMA: Rygeforbud

ODENSE: Mens flere kommuner har indført totalt rygeforbud på fodboldstadions, har politikerne i Odense afvist at følge trenden. Et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative har i økonomiudvalget nedstemt et forslag fra den radikale børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen om et rygeforbud på Odense Stadion, skriver Fyens Stiftstidende.

- Jeg synes, det er uambitiøst. Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende, siger Susanne Crawley Larsen.

En partnerskabsaftale mellem OB og Odense Kommune sikrer røgfri tribuner på Odense Stadion og etablering af rygezoner. Og de relevante forvaltninger skal nu præsentere forslag til retningslinjer for rygningen på de øvrige, kommunale boldbaner rundt om i byen. Det kan for eksempel være et rygning forbudt til børnekampe eller afgrænsede rygezoner som på stadion. Odense Byråd har vedtaget en vision om, at ingen børn og unge skal ryge i 2025, og at Odense som by skal være fri for røg i 2030. 

MG