Politikere og chefer i Struer sjusker med kreditkortene

KORT NYT25. FEB 2020 8.59

STRUER: I Struer Kommune har en snæver kreds af toppolitikere og topchefer foretaget indkøb på kommunale kreditkort. Men rod med bilagene får revisionsfirmaet Deloitte til at kalde flere af indkøbene for privatlignende, skriver DR.

Centerchef for plan- og miljø, John Patuel Hansen, skal betale 3.599 kr. tilbage, som han har købt et Apple Watch for på sit kommunale kort, ét af Struer Kommunes ni forskellige Mastercards, som er personligt knyttet til blandt andre borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), forhenværende borgmester Mads Jakobsen (V) og den forhenværende kommunaldirektør Mads Gammelmark, der i januar blev sigtet for mandatsvig for misbrug af sit kort for 123.098 kr.

Deloittes konklusioner er baseret på en stikprøve på 50 ud af de i alt 702 transaktioner, der er foretaget på kommunens ni Mastercards mellem januar 2017 og juli 2019. Ud over flere privatlignende indkøb konstaterer Deloitte i sin stikprøve også andre kritisable forhold. I flere tilfælde er der hverken angivet kommunale formål med indkøbene eller angivelser af, hvilke personer der har fået varerne.

MG