Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Fra venstre: Annemarie Zacho-Broe, Jacob Bjerregaard og Tommy Abildgaard. Trioen har ikke længere deres daglige gang på rådhuset.
Foto: Peter Leth-Larsen, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

Politikere blev blot informeret om chefhjemsendelse

Ekstern undersøgelse i Fredericia betød i går, at økonomichefen fritages fra tjeneste. Den beslutning vidste borgmester og byråd ikke noget om.

FREDERICIA: I går fik en ekstern undersøgelse i Fredericia konsekvenser for økonomichef Tommy Abildgaard, der blev fritaget fra tjeneste, indtil advokatfirmaet Hortens eksterne undersøgelser, der udspringer af tidligere borgmester Jacob Bjerregaards grundkøb, er færdig.

Men den beslutning kendte den nye borgmester Steen Wrist (S) eller byrådet ikke noget til. Det fik de at vide på et online møde tirsdag. Det skriver Fredericia Dagblad.

- Det er sådan, at økonomiudvalget og byrådet ansætter og afskediger direktører. I dette tilfælde er det en personalesag vedrørende en økonomi- og personalechef, siger borgmesteren til avisen.

Tirsdag deltog han i onlinemøder med både økonomiudvalget og byrådet. 

Beslutningen er truffet administrativt, efter at status på undersøgelserne indtil videre viser, at der er forhold, som gør, at økonomichefen ikke kan være på arbejde imens. Det oplyste kommunen i går, tirsdag eftermiddag.

- Vi er i forbindelse med egne undersøgelser, sideløbende med advokatundersøgelsen, blevet opmærksomme på forhold indenfor økonomiområdet, der skal undersøges yderligere. Derfor kan økonomi- og personalechefen ikke være på arbejde imens. Vi drager pt. ingen konklusioner, men afventer det samlede resultatet af undersøgelserne, sagde fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal i går i forbindelse med fritagelsen af Tommy Abildgaard.

I januar led kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe samme skæbne og blev fritaget fra tjeneste. Jacob Bjerregaard meddelte til manges overraskelse sin afgang i december sidste år. Kort efter kom det frem, at sagsbehandlingen af hans køb af en byggegrund var foregået lidt vel kreativt. 

Den eksterne undersøgelse forventes færdig her i slutningen af februar. Den skal også sendes til Ankestyrelsen, som gik ind i Bjerregaards byggesag i december.

Opdateret 25/2: Rubrik ændret fra "Politikerne vidste ingenting om chefhjemsendelse" til "Politikere blev blot informeret om chefhjemsendelse".