Politiet tiltaler bro-firma for livsfarlige arbejdsforhold

GULDBORGSSUND: Arbejdsforholdene på den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster har i flere tilfælde været så farlige, at politiet nu vælger at rejse tiltale mod et udenlandsk byggeselskab. Anklageren i sagen går efter en bødestraf på 350.000 kr., skriver Fagbladet 3F.

Det er portugisiske CNBT, der er på anklagebænken i fire forskellige sager, hvor firmaets bygningsarbejdere har været i fare for at styrte i døden fra høje arbejdsplatforme. Det fremgår af et anklageskrift fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.

Storstrømsbroen, der koster 2,1 mia. offentlige kr. at opføre, har lige fra starten af byggeprocessen i september 2018 været plaget af et farligt arbejdsmiljø, og Arbejdstilsynet har reageret med strakspåbud og forbud hele 103 gange. Nogle af de mest alvorlige sager handler om byggeselskabet CNBT, som gentagne gange er blevet taget i sende sine udenlandske bygningsarbejdere op på høje jernarmeringer - et net af jern - hvor de ikke er sikret forsvarligt mod at styrte ned på betonunderlaget.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev