Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pletvise corona-tiltag over hele landet

Mange kommuner har små udbrud at håndtere. I Roskilde indfører politiet opholdsforbud i to parker.
14. AUG 2020 11.50
TEMA: Corona

Coronaen trives langt fra kun i Aarhus, Ringsted og Silkeborg. Rundt omkring i landet dukker der løbende nye udbrud op, som kræver handling.

I Brønderslev er en forælder til et børnehavebarn testet positiv, oplyser kommunen. Da barnet ikke har været i børnehaven en uge, nøjes man med at opfordre alle til ekstra opmærksomhed.

I Randers er en medarbejder i en SFO smittet, men han nåede kun at være i kontakt med få børn. Her er tre medarbejdere og tre-fire børn sendt hjem for at blive testet, skriver Amtsavisen.

I Esbjerg blev 14 børn sendt hjem onsdag, efter at en pædagog var testet positiv, men efterfølgende valgte forældrene til alle de godt 150 børn at holde dem hjemme indtil på mandag, skriver JydskeVestkysten. Det gav personalet god tid til at gøre rent hele torsdagen.

I Næstved er tre medarbejdere på et bosted testet positiv, og derfor bliver samtlige beboere og ansatte gentestet, og der bliver indført værnemidler, skriver Sjællandske.

Ingen fest i Roskilde-parker

I Roskilde har politiet indført midlertidigt forbud i dag mod at opholde sig i to parker, som plejer at blive brugt til fester for nye  gymnasieelever og nye studerende denne fredag hvert år. I forvejen har Nordsjællands Politi indført et lignende forhold i Dyrehaven i Klampenborg.

I Sydøstjylland har politiet sigtet 88 personer for at have forsamlet sig til gaderæs i både Vejle og Hedensted, hvor der var flere end de tilladte 100 til stede. Nogle nåede at stikke af, da politiet ankom, derfor kun 88 sigtelser.

I Vesthimmerland har alle foreninger fået besked om, at de ikke vil kunne bruge skoler, daginstitutioner, biblioteker, sundhedscenter og kulturcenter til og med efterårsferien. Undtaget er blandt andet aktivitetscentre for ældre, medborgerhuse, klubhuse og spejderhuse.  

DSB-togførere med mundbind

DSB har strammet kravene om mundbind. Fra i dag skal også togførere bære dem i myldretiden, når de bevæger sig rundt i togene.

Region Midtjylland opfordrer kraftigt alle patienter, pårørende og andre udefra til at bære mundbind på alle hospitaler, da mange patienter flyttes mellem enhederne i regionen. Ifølge regionen er der dog ikke tale om, at mundbindene er obligatoriske, som det ellers er fremgået i nogle medier.