Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Antal nye smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. De grå kommuner er uden nye smittede.
Foto: Statens Serum Institut

Flere er smittet og færre er indlagt

144 nye coronatilfælde, heraf 39 i Aarhus. Kun hver fjerde kommune er uden nye smittede den seneste uge.
13. AUG 2020 14.43
TEMA: Corona

Antallet af nye smittede stiger igen torsdag en smule til 144 siden i går, viser tallene fra Statens Serum Institut.

Samtidig falder antallet af indlagte igen med tre, så der nu kun er 13 indlagt med covid-19, heraf fortsat en på intensiv afdeling og ingen i respirator.

Antallet af smittede skal sammenholdes med, at næsten 20.000 personer er registreret som testet det seneste døgn.

København hopper

Aarhus har fortsat flest nye smittede med 39 siden i går og i alt 398 for den seneste uge.

København tager et hop opad med 23 nye smittede siden i går, mens Gentofte og Hvidovre har hver seks, Høje-Taastrup fem, og Odense, Syddjurs og Thisted har hver fire.

Derimod er der få smittede i de fem kommuner, som i mandags blev udnævnt som opmærksomhedskommuner ud over Aarhus og Ringsted. Der er to nye smittede i Silkeborg og Sorø, en i Solrød og ingen i hverken Nyborg eller Glostrup. Også Ringsted har et enkelt nyt tilfælde.

Ser man på tallene for den seneste uge, er det kun en fjerdedel af kommunerne, der ikke har nye bekræftede tilfælde.

Ikke voldsomt alarmerende

Tallene for Aarhus, Ringsted og Silkeborg er positiv læsning, vurderer Christian Wejse, der er speciallæge i infektionssygdomme på Aarhus Universitet, over for Ritzau.

Til gengæld hæfter han sig ved den mere spredte smitte på tværs af landet, blandt andet i og omkring København.

- Det er stadigvæk på et niveau, der ikke er voldsomt alarmerende, men det kan det hurtigt gå hen og blive. Det er nemmest at kontrollere et udbrud, hvis det er enkelte steder, hvor man nemt kan teste og opspore og iværksatte tiltag, siger Christian Wejse.

Børn sendt hjem

I Aarhus er cirka 25 børn i folkeskolen og fem børn i daginstitutioner smitet, og omkring 300 børn og 200 medarbejdere er sendt hjem, indtil der foreligger en negativ coronatest, viser en opgørelse fra Børn og Unge torsdag ifølge JP Aarhus.

Endnu to bybuschauffører er testet positiv, så 12 chauffører hos Aarhus Sporveje lige nu er sygemeldt, oplyser Fagbladet 3F.

I Esbjerg er en pædagog i en daginstitution testet positiv, og derfor er 14 børn sendt hjem for at blive testet, skriver JydskeVestkysten.

I Silkeborg skal alle beboere og personale på et plejecenter testes, efter at en pårørende er testet positiv, skriver Midtjyllands Avis.

Kurven her viser antallet af nye smittede i Danmark pr. dag siden pandemiens start. Tallene  her er opgjort pr. prøvetagningsdag, mens øvrige tal er opgjort efter den dag, hvor resultatet foreligger.