
HVIDOVRE: Otte beboere på Plejecenter Krogstenshave er i øjeblikket i behandling efter at være blevet smittet med tarmbakterien Chlostridium Difficile. Tarmbakterien er meget smitsom, og derfor har plejecentret Krogstenshave i samråd med Hvidovre Hospital truffet alle nødvendige forholdsregler, der blandt andet indebærer, at de ældre er blevet isoleret i deres plejeboliger for at minimere risikoen for yderligere smitte.
Det oplyser Hvidovre Kommune og Hvidovre Hospital i en pressemeddelelse.
- De ældre har fået diarré, men har det ellers godt. De er ved godt mod, selvom flere giver udtryk for, at de savner de andre beboeres selskab, siger Hvidovre Kommunes Social- og Arbejdsmarkedsdirektør Kit Claudi.
I forbindelse med at en beboer var indlagt på Hvidovre Hospital, blev der foretaget en rutinemæssig undersøgelse for Chlostridium Difficile. Hvidovre Hospital havde ikke ved udskrivelsen mistanke om, at beboeren var smittet.
Svaret på prøveresultatet forelå først 2 dage efter beboerens udskrivelse fra hospitalet, og det blev konstateret, at hun havde tarmbakterien. Hun blev så isoleret og sat i behandling på Krogstenshave. Men på det tidspunkt var flere af de andre beboere formodentlig allerede smittet.
- Det her er en situation, som både hospitaler og kommuner er nødt til at forberede sig på at se flere af i fremtiden. Vi har allerede haft Chlostridium Difficile på vores hospitaler i nogle år. Vi ser jævnligt udbrud, og opgaven er så at få inddæmmet smitten, når udbruddet kommer, siger hospitalsdirektør Torben Ø. Pedersen, Hvidovre Hospital.
Det er endnu for tidligt at sige, hvornår beboernes isolation kan ophæves, og de igen kan bevæge sig frit rundt på plejecentret. Hvidovre Kommune følger situationen nøje og er i dialog med de ældre og deres pårørende, ligesom Hvidovre Hospital står til rådighed med vejledning for Hvidovre Kommune.
mou
Fakta: Tarmbakterien Chlostridium Difficile er en bakterie, der findes naturligt i tarmen hos mennesker.
Den kan give diarré hos personer, der har været i behandling med antibiotika. Bakterien har den særlige egenskab, at den kan sætte sporer, som kan overleve i op til 40 dage - og derfor sprede smitte lige så længe. Sporerne er svære at bekæmpe og skal enten udsættes for 90 grader eller klorin. Tarmbakterien findes i flere typer, og kan alt efter type være farlig for udsatte grupper.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.