
I ældreplejen og på hospitalerne er den daglige frokostpause ikke ensbetydende med en rolig pause. De ansatte står nemlig til rådighed og får løn i deres frokostpause. Og det betyder, at knapt halvdelen af medarbejdere i ældreplejen bliver afbrudt i samtlige deres frokostpauser. En femtedel har slet ikke mulighed for at holde frokostpause. Det viser en ny medlemsundersøgelse fra FOA.
- De ansatte står altså til rådighed i deres pause og har ikke ret til at forlade arbejdspladsen. Jeg kan derfor godt frygte, at det vil skabe kaos på mange arbejdspladser, hvis man afskaffer den betalte frokostpause. For det vil jo så betyde, at de ansatte rent faktisk har ret til at holde helt fri i deres pause, siger FOAs formand Dennis Kristensen.
FOAs undersøgelse dokumenter, at man ikke kan afskaffe de betalte frokostpauser uden, at man samtidig ændrer organiseringen af arbejdet på mange arbejdspladser.
- Hvordan forestiller arbejdsgiverorganisationerne sig, at arbejdet skal organiseres, hvis den nattevagt, der er alene på arbejdet, pludselig har ret til en halv times pause uden forstyrrelser af arbejdsmæssig karakter, siger Dennis Kristensen.
Han gør samtidig opmærksom på, at besparelsen ved at fjerne den betalte frokostpause vil være langt mindre, end arbejdsgiverorganisationerne påstår, da store dele af de offentligt ansatte allerede i dag arbejder delvist i deres pauser.
- Jeg tror, at forslaget er af den type, der skulle have været igennem et realitets-tjek, inden det blev meldt ud, siger Dennis Kristensen.
FOAs undersøgelse er foretaget blandt 1784 medlemmer i perioden 12.-23. marts 2012.
krn
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.