Personalemangel giver tomme senge på sygehusene

Hver tiende seng på det nye supersygehus Gødstrup står tom, fordi der ikke kan skaffes personale nok, og problemet går igen på flere andre sygehuse.
KORT NYT13. JUN 2022 9.30

TEMA: Budget 2023

MIDTJYLLAND: Hver tiende seng i det nyåbnede Regionshospitalet Gødstrup kan på grund af personalemangel ikke tages i brug, og løsningen har lange udsigter vurderer regionenes formand Anders Kühnau (S). Det skriver JyllandsPosten.

- Vi har i størrelsesordenen 40 senge, som vi ikke har kunnet åbne, fordi vi mangler personale. Det er enormt svært at rekruttere – specielt på sygeplejerskeområdet, men også inden for specialområder som radiografer og bioanalytikere, siger lægefaglig direktør på Regionshospitalet Gødstrup Jens Friis Bak. Han tilføjer at hospitalet arbejder på at flytte nogle sygeplejerskers opgaver til andre personalegrupper som fx ergoterapeuter, fysioterapeuter og farmakonomer. 

I følge avisen viser opgørelser fra Midtjylland og Hovedstaden et tilsvarende billede på en lang række sygehuse, og Anders Kühnau gik til forhandlingerne om den netop vedtagne økonomiaftale 2023 med krav om flere penge for at kunne rekrutere og fastholde personale på sygehusene. "Det er meget skuffende, at vi ikke får flere midler til at løse udfordringerne, men pengene er jo brugt på forhånd til øgede forsvarsudgifter", siger han til avisen.

cwa