Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Periodisk overvågning virker

Mobile overvågningskameraer har været med til at halvere hærværk i institutioner i Horsens
29. AUG 2011 9.51

HORSENS: Institutionerne i Horsens Kommune er begejstrede for overvågningskameraer. Antallet af hærværkssager på deres institutioner er nemlig halveret fra 80 i 2009 til 39 sidste år.

Faldet skyldes blandt andet de såkaldte mobile overvågningskameraer, som Horsens Kommune indførte for to år siden.

Kameraerne - fem sæt i alt - udlånes til kommunens institutioner i ca. tre måneder ad gangen, og der er stor efterspørgsel på dem.

- Jeg har jævnligt institutioner i telefonen, som ønsker at få kameraerne sat op, og der er tale om forskellige arbejdspladser lige fra skoler og børnehaver til byggepladser og plejehjem. De snurrende kameraer har især en afskrækkende effekt på unge, som i kådhed eller fordi de keder sig, begår meningsløst hærværk, fortæller Jacob Alsing, der er leder af Forsikringsafdelingen i Horsens Kommune.

Han tilføjer, at kommunens institutioner selvsagt har en stor interesse i at få nedbragt antallet af skader efter hærværk, da disse skader som regel ikke er dækket af forsikringen.

- Håbet er, at der installeres faste overvågningskameraer på relevante institutioner i kommunen, så både indbrud, tyveri og hærværk kan undgås, siger Jacob Alsing.

ka