Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

På vej mod en digitaliseringsreform

Regeringen vil fremtidssikre velfærdsområderne gennem en ambitiøs satsning på velfærdsteknologi og digitalisering
10. FEB 2012 9.49

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og finansminister Bjarne Corydon (S) igangsætter et arbejde, der frem mod sommeren 2012 skal forberede en digitaliseringsreform af velfærdsområderne med fokus på social-, sundheds- og undervisningsområdet, oplyser ministerierne.

Arbejdet skal afdække potentielle barrierer og udpege områder, hvor potentialet og behovet for velfærdsteknologi er størst. I arbejdet indgår repræsentanter fra stat, kommuner og regioner.

Resultatet skal indgå i det forberedende arbejde til en egentlig reform af velfærdsområderne. Det skal således afdækkes, hvilke velfærdsteknologiske løsninger, der med størst effekt kan udbredes i hele den offentlige sektor for at øge produktiviteten og borgernes engagement i egen behandling. Arbejdet skal desuden afdække potentielle barrierer, der kan være for, at det offentlige og borgerne får fuldt udbytte af velfærdsteknologien.

Digitaliseringsreformen af velfærdsområderne skal udformes i samarbejde mellem de to ministerier med tæt inddragelse af andre relevante ministerier, KL og Danske Regioner. Digitaliseringsreformen vil bygge på allerede opnåede erfaringer bl.a. fra Fonden for Velfærdsteknologi (tidligere ABT- fonden).

ka