På vej mod en digitaliseringsreform

På vej mod en digitaliseringsreform

Regeringen vil fremtidssikre velfærdsområderne gennem en ambitiøs satsning på velfærdsteknologi og digitalisering
10. FEB 2012 9.49

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og finansminister Bjarne Corydon (S) igangsætter et arbejde, der frem mod sommeren 2012 skal forberede en digitaliseringsreform af velfærdsområderne med fokus på social-, sundheds- og undervisningsområdet, oplyser ministerierne.

Arbejdet skal afdække potentielle barrierer og udpege områder, hvor potentialet og behovet for velfærdsteknologi er størst. I arbejdet indgår repræsentanter fra stat, kommuner og regioner.

Resultatet skal indgå i det forberedende arbejde til en egentlig reform af velfærdsområderne. Det skal således afdækkes, hvilke velfærdsteknologiske løsninger, der med størst effekt kan udbredes i hele den offentlige sektor for at øge produktiviteten og borgernes engagement i egen behandling. Arbejdet skal desuden afdække potentielle barrierer, der kan være for, at det offentlige og borgerne får fuldt udbytte af velfærdsteknologien.

Digitaliseringsreformen af velfærdsområderne skal udformes i samarbejde mellem de to ministerier med tæt inddragelse af andre relevante ministerier, KL og Danske Regioner. Digitaliseringsreformen vil bygge på allerede opnåede erfaringer bl.a. fra Fonden for Velfærdsteknologi (tidligere ABT- fonden).

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev