P-pladser kan bookes af private aften og weekend

Via en app vil Hillerød dobbeltudnytte 315 private og offentlige p-pladser.
7. JUN 2022 12.12

HILLERØD: Mange parkeringspladser på fx uddannelsesinstitutioner og virksomheder står tomme om aftenen, natten og i weekenden. 315 af den type pladser i Hillerød vil borgerne fremover kunne booke via en app.

Hillerød Kommune har nemlig indgået et samarbejde med firmaet ParkPrivate, som har udviklet et smartcity-værktøj til at bruge eksisterende p-kapacitet i en by bedre.

Samarbejdet betyder, at man via appen på sin telefon kan booke en parkeringsplads på udvalgte p- pladser og for eksempel have sin bil stående der om natten eller i weekenden uden at betale for det.

Appen viser, hvor der er ledige parkeringspladser, når virksomhederne eller uddannelsesinstitutionerne har lukket. Via appen kan man så reservere en p-plads og dermed sikre sig, at man ikke skal køre rundt for at lede efter en ledig plads.

Når man har parkeret, skal man ikke gøre noget. Kommer der en p-vagt forbi, kan vagten se i sit system, at man har reserveret pladsen. Holder man derimod på en af pladserne uden en reservation, risikerer man en p-afgift.

- Det her er et virkelig godt redskab. Vi mangler p-pladser i Hillerød, og med det her nye værktøj bliver der muligheder for at parkere ved bl.a. gymnasiet og HTX, når der alligevel ikke er nogen på skolerne, siger formanden for Arkitektur, byplan og trafikudvalget Dan Riise (V).

ak