KL til kommuner:
Overvej at udskyde byggeri

KORT NYT9. SEP 2021 12.01

Priserne på materialer i byggebranchen er strøget i vejret i øjeblikket og flere kommuner, som DR Østjylland har talt med, har oplevet store prisstigninger på byggebudgetter. I Randers har prisstigningerne eksempelvis betydet, at nogle projekter må udskydes, mens andre har måttet nedskaleres. Forsinkelser har man også oplevet i eksempelvis Odder, hvor presset på branchen har gjort det svært at skaffe certificerede rådgivere. 

De høje priser og usikkerheden for leverancer er et generelt problem på landsplan og også på verdensplan, og det er ikke en udfordring, som kommunerne skal forvente forsvinder lige med det samme, lyder det fra Torben Liborius, som er underdirektør i Dansk Byggeri. I KL er man også bekendt med udfordringerne, her opfordrer man kommunerne til at overveje at udskyde byggerier "indtil det igen er muligt at få lidt mere for sine penge".

- Priserne i byggeriet afspejler jo forholdet mellem udbud og efterspørgsel, så det er svært at gøre så meget ved, lyder det videre fra kontorchef Michael Laursen fra KL i et skriftligt svar til DR Østjylland.  

amp