En opsamlingsrunde i Indenrigsministeriet åbner nu for, at yderligere fire kommuner kan sætte skatten ned, og tre kan sætte den op. De syv kommer oveni de 17 kommuner, der for over en måned siden fik grønt lys i første runde.
De syv netop tilkomne kommuner henter deres skatteændringer i en pulje på op til 50 mio. kr., men det faktiske beløb er langt lavere: 14 mio kr., idet skattenedsættelser og skatteforhøjelser skal ophæve hinanden.
De fire skattesænkningskommuner og de henholdsvise beløb er:
- 8,1 mio. kr. Holbæk
- 2,3 mio. kr. Næstved
- 2,1 mio. kr. Kerteminde
- 1,6 mio. kr. Egedal
De tre skattestigningskommuner og de henholdsvise beløb er:
- 7,8 mio. kr. Odense
- 5,5 mio. kr. Lemvig
- 0,6 mio. kr. Fanø
Den første runde med skattenedsættelser og skatteforhøjelser relaterede sig til udligningsreformen og de gevinster og tab, kommuner havde på den. Ligesom i den runde er det op til de syv kommuner i den nye runde, om de faktisk vil benytte sig af muligheden for at sætte skatten ned eller op. Flere har foruddiskonteret en skattenedsættelse, mens kommuner med skattestigningsplaner som hovedregel har afventet udmeldingen fra Indenrigsministeriet.
De kommuner i opsamlingsrunden, der sætter skatten ned, vil få statslig kompensation for mistede skatteindtægter med op til 75 pct. det første år, 50 pct. årligt hvert af de to næste år og 25 pct. det fjerde år. Skattenedsættelser i forbindelse med udligningsreformen kompenseres mere gavmildt med 90 pct. de to første år, 85 pct. det tredje år, 80 pct. det fjerde år og 75 pct. det femte år.
Følg kommunernes budgetlægning på DK Nyts Budget 2022-tema.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.