DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Op mod 18.000 personer skal testes for corona-antistoffer

Statens Serum Institut vil for anden gang tage stikprøver fra en tilfældigt udtrukket gruppe. Start i næste uge.
12. AUG 2020 7.07
TEMA: Corona

Statens Serum Institut (SSI) vil invitere 18.000 tilfældige danskere til at blive testet for, om de har antistoffer i blodet mod covid-19, oplyser SSI selv. Ved at teste for antistoffer mod covid-19 kan seruminstituttet få en bedre idé om, hvor mange, der tidligere har været smittet med virusset.

- Statens Serum Institut og regionerne vil derfor nu igen invitere en tilfældigt udtrukket gruppe af borgere til at få taget en blodprøve for at måle, om de har antistoffer i blodet mod covid-19-virus, hedder det.

Sammen med testen for antistoffer vil der også være tilbud om at få foretaget en svælgpodning for at undersøge, hvor stor en andel der aktuelt er smittet med virusset.

Også børn fra 12 år

Det er anden gang, at myndighederne undersøger, hvor mange danskere der har dannet antistoffer mod covid-19. Første gang var i maj, hvor resultaterne pegede på, at 1,2 pct. af befolkningen havde været smittet med virusset.

Mens undersøgelsen i maj kun gjaldt for udvalgte kommuner, vil der denne gang blive testet personer fra hele landet. Som noget nyt tilbydes undersøgelsen også til børn fra 12 år og op. Hvis de vælger at deltage, vil deres medfølgende forældre også blive tilbudt en test.

De 18.000 tilfældigt udtrukne danskere vil blive inviteret henover de næste tre uger. De første prøver ventes at blive taget i næste uge.

Ritzau