Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ombudsmand følger Næstved-sag

Ankestyrelsen behandler i forvejen sagen om tvangsflytning af en 11-årig pige fra hendes plejefamilie til en institution
KORT NYT23. MAR 2012 8.22

NÆSTVED: En række medier har beskrevet den såkaldte Amy-sag, hvor Næstved Kommune valgte at gennemføre en flytning af den 11-årige pige Amy fra hendes plejefamilie til en institution, skriver Ombudsmanden.

Det har fremgået, at ombudsmanden allerede vurderer, om ændringen af Amys opholdssted er foregået efter reglerne. Det er dog ikke rigtigt. Folketingets Ombudsmand har modtaget en klage over kommunens behandling af Amy. Men da Ankestyrelsen også behandler sagen, har ombudsmanden ikke indledt en undersøgelse i sagen. Ombudsmanden har imidlertid bedt Ankestyrelsen om at holde ham underrettet.

- Vi går ikke ind i sager, som en anden myndighed er i gang med at behandle. Men jeg har besluttet at følge sagen om Amy. Det skyldes naturligvis, at det er en sag, hvor vigtige principper er på spil, siger Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

Ifølge lokale medier involverer sage både en adoptivfamilie, en plejefamilie og flere anmeldelser om vold. Senest har Børns Vilkår anmeldt Næstved Kommune - anmeldelsen lyder på 'overgreb i form af vold'.

ka