DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Offentligt ansatte: Politikerne mangler tillid til os
Foto: Colourbox

Offentligt ansatte: Politikerne mangler tillid til os

Det kniber med tilliden fra politikere og forvaltninger, viser en undersøgelse fra seks af store fagforbund
4. JUN 2012 6.04

De offentligt ansatte oplever en høj grad af tillid fra brugerne af den offentlige velfærd. Kun fire pct. af de offentligt ansatte mener, at brugerne i mindre grad eller slet ikke har tillid til det, de laver.

Anderledes ser det ud med tilliden fra politikerne og forvaltningerne. Næsten hver fjerde offentligt ansatte oplever, at politikerne i deres kommune ikke har tillid til det arbejde, de udfører. Og hver femte mener ikke, at forvaltningen har tillid til dem. Det viser en ny undersøgelse, som de store forbund for de offentligt ansatte – FOA, BUPL, Danmarks Lærerforening, 3F, Socialpædagogernes Landsforbund og HK Kommunal – har lavet blandt medlemmerne.

Konsekvenserne af den manglende tillid kommer også til udtryk i undersøgelsen. 18 pct. har nemlig undladt af gøre politikerne, forvaltningen eller offentligheden opmærksom på uforsvarlige forhold på deres arbejdsplads.

'Det gør ikke nogen forskel, om vi råber op', lyder forklaringerne fra de offentligt ansatte.

'Efter mange henvendelser og veldokumenterede høringssvar har jeg resigneret', svarer en af de ansatte i undersøgelsen.

'Det sker alligevel ikke noget', svarer en anden.

Den fælles undersøgelse er lavet op til trepartsforhandlingerne, hvor spørgsmålet om en tillidsreform også skal drøftes. Fagforeningerne BUPL, Danmarks Lærerforening, 3F, Socialpædagogernes Landsforbund, HK Kommunal og FOA sætter i dag fokus på tilliden til de offentligt ansatte ved en fælles høring på Christiansborg.

lcl