Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Offentlige ledere mest tilfredse

Også engagementet er større i det offentlige end i det private
KORT NYT10. OKT 2011 6.04

Ledere i det offentlige slår privatansatte ledere i tilfredshed med lederjobbet. Det viser undersøgelsen Det Danske Ledelsesbarometer 2011, aom organisationen Lederne har foretaget i samarbejde med Aarhus Universitet, Business and Social Sciences.

Af de 3.040 adspurgte ledere svarer 39 pct. af de offentlige ledere, at de er meget tilfredse med lederjobbet. Det samme gælder for 30 procent af ledere i det private erhvervsliv. Offentlige ledere føler sig også mere engagerede end de privatansatte, ligesom de også i højere grad karakteriserer deres lederjob som spændende.

- De seneste fem år har vi oplevet et øget fokus på ledelse, løn og kompetenceudvikling i det offentlige, hvor det modsatte har været tilfældet i det private erhvervsliv under krisen. Det er derfor ærgerligt, at vi ikke ser flere ledere, der skifter job fra det private til offentlige. Der er fortsat mange myter om jobbet som offentlig leder, men som denne undersøgelse tydeligt viser, har lederne gode karrieremuligheder og jobvilkår i det offentlige, siger Svend Askær, formand for Lederne.

terp