Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ønsket om P-rabat til elbiler er ikke politisk død

Enhedslisten foreslår parkeringsrabatten for at give elbilerne medvind

Det går alt for langsomt med at få almindelige biler erstattet med el-biler i Danmark, mener Enhedslisten. Partiet vil derfor i folketinget foreslå, at parkeringsloven ændres, så det bliver muligt for kommunerne at give rabat til parkering af elbiler.

- Det sker efter, at transportministeren i et svar til mig har afvist at give dispensation til kommunerne eller at ændre lovgivningen, så dette bliver muligt, siger Per Clausen, klima- og trafikordfører for Enhedslisten.

Flere kommuner har ønsket at bruge parkeringsrabatter som et led i at fremme en mere grøn transport i byerne. Men det forhindrer lovgivningen og transportministeren har afvist at ændre lovgivningen.

- Det er ganske vist tvivlsomt, om vi kan komme igennem med et sådant forslag på denne side af et valg, men ellers vil vi tage sagen op igen i forhold til den nye regering, vi forhåbentlig får efter næste valg. Jeg har svært ved at forestille mig, at de nuværende oppositionspartier vil være lige så afvisende, som vores nuværende regering, når det handler om at bruge de nødvendige midler til at fremme omstillingen til elbiler, slutter Per Clausen.

mou