DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ønsker obligatoriske måltider til alle børn
Foto: Colourbox

Ønsker obligatoriske måltider til alle børn

SF og S vil have loven lavet om og indføre måltider til børn i Københavnske institutioner
14. JUN 2012 7.10

KØBENHAVN: Alle børn i københavnske daginstitutioner skal have tilbudt et sundt frokostmåltid, hvis det står til SF og S på Københavns Rådhus. Forslaget kommer fra SF's børne- og ungeordfører Trine Schaltz og bakkes op af børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S). Københavns Kommune kan ikke selv træffe beslutningen, og derfor retter de to partier nu henvendelse til Ministeriet for Børn & Undervisning og beder om en lovændring.

- Vi ønsker at sikre alle børn et sundt måltid mad. Børnemaden i København har et meget højt niveau, og det skal komme alle til glæde, siger Trine Schaltz.

Frokostordningerne i de danske daginstitutioner blev gjort frivillige fra juli 2011 efter skarp kritik fra forældre over hele landet, der var utilfredse med ordningerne og ville have mulighed for at vælge. Derfor besluttede den daværende regering at gøre ordningen frivillig. I København betyder det, at samtlige daginstitutioner hvert andet år skal tage stilling til, om de ønsker at være en del af ordningen.

- Det er fuldstændig urimeligt, at vores køkkendamer skal være på valg hvert andet år. Det koster en bondegård og skaber en uacceptabel jobusikkerhed, når køkkenpersonalet skal på charmeoffensiv med ærtesuppe og grovboller i forældregruppen for at beholde deres jobs. Samtidig skal det med, at 89 pct. af vores børn allerede i dag får maden - og at vi politisk mener, at alle børn bør have ret til et sundt måltid mad midt på dagen, siger Anne Vang.

bi