DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Odenses børn får frugtplantager i skoler og institutioner

16 skoler og daginstitutioner kan se frem til lidt mere diversitet på udearealerne med donation af frugtplantager.
31. AUG 2020 15.15

ODENSE: Odense får den største enkeltdonation til en kommune nogensinde, når organisationen Plant et Træ er klar med 16 frugtplantager til institutioner og skoler i kommunen.

400 skoler og daginstitutioner over hele landet har allerede fået gavn af organisationens donationer, og flere står på venteliste. Det glæder Odenses børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen (R), at børnenes hverdag nu kan blive endnu grønnere. 

- Det er helt i tråd med den klimaplan, som vi gerne vil lave i Odense, og hvor konkrete handlinger - både i stor og mindre målestok - gør en forskel. Børnene lærer, at træer passer på grundvandet og er godt for klimaet, og samtidig får de viden om naturen og glæde af frugt og bær i egen baghave, siger Susanne Crawley Larsen.

Grøn glæde og begejstring

Ventelisten bringes ned, efterhånden som flere sponsorer melder sig på banen, og det er Landal GreenParks, der gør det muligt i Odense. 

- Vi ved, hvor stor glæde og begejstring det giver børn at være med til at se træer vokse og omdanne flotte blomster til de lækreste bær og frugter, som de kan dele med deres kammerater, siger Jens Døssing, der er landsformand for Plant et Træ.

Frugtplantagerne leveres til børnehusene i november, og de består af bl.a. af flere træer og buske fx pære, æble, kirsebær, blomme, ribs, solbær, stikkelsbær, hindbær og brombær, oplyser Odense Kommune.

ibs