Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odense vil forske i sygefravær

Samarbejde mellem SDU og Odense skal give kommunen større viden om, hvilke indsatser der virker i forhold til at reducere sygefraværet
7. SEP 2011 14.17

ODENSE: Syddansk Universitet opslår i samarbejde med Odense Kommune et ph.d.- stipendium. Forskningen skal give kommunen større viden om, hvilke indsatser der virker i forhold til at reducere sygefraværet.

- Vi har iværksat mange forskelligartede initiativer for at nedbringe sygefraværet i kommunen, men det er vanskeligt at få viden om, hvilke indsatser der virker, siger Bente Monsen, direktør i Økonomi og Organisationsudvikling.

Den ph.d. studerende skal undersøge, hvordan man bedst kan evaluere på de indsatser, Odense Kommune iværksætter for at nedbringe medarbejdernes sygefravær og komme med konkrete bud på, hvordan denne viden kan omsættes til konkrete handlinger.

Oplagt samarbejde
Professor ved Institut for Statskundskab på SDU Peter Dahler-Larsen anser evalueringsområdet som et oplagt samarbejdsfelt mellem kommunen og universitet.

- At få viden om, hvad der virker, kræver systematisk evaluering. I det opslåede projekt er udfordringen at komme så langt som muligt i forholdt til at se på kommunens evne til selv at organisere og opsamle viden om, hvilke indsatser der virker.

Kommer borgerne til gavn
Når flere medarbejdere er på arbejde er arbejdspresset på den enkelte mindre.

- Det sikrer i sidste ende borgerne en bedre service, når der er flere medarbejdere på arbejde til at varetage opgaverne.

Budgetforslaget for 2012, der netop nu bliver forhandlet på plads af byrådet, lægger op til en besparelse på 175 mio. kr. ved at reducere sygefraværet i kommunen med fem dage pr. medarbejder om året. Samarbejdsaftalen med SDU, der dog blev indgået før budgetforslaget, støtter dermed godt op om denne indsats.

- Der skal skrues op for de indsatser, der har en dokumenteret positiv effekt på udviklingen af sygefraværet for at opnå et yderligere fald i fraværet, fastslår Bente Monsen.

jos