Odense-borgmester slipper for Ankestyrelsen efter annonce
Ankestyrelsen kommer ikke til at kigge nærmere på, om Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), brugte kommunens penge på sin egen valgkampagne.
Foto: Kent Rasmussen, Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Odense-borgmester slipper for Ankestyrelsen efter annonce

Ankestyrelsen rejser ikke tilsynssag, da kommunen selv har vurderet annoncen ulovlig. Men borgmesterens medvirken er på kanten, og styrelsen blåstempler den derfor ikke.

ODENSE: Det skabte undren hos oppositionen i Odense, da borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i april medvirkede i en annonce for Odense som en grøn kommune. For var det det, den skulle promovere eller i virkeligheden borgmesterens egen valgkamp? 

Nu har Ankestyrelsen droppet at rejse en tilsynssag, efter at De Konservative havde klaget over annoncen. Det skriver TV2 Fyn. Ifølge styrelsen har kommunen selv vurderet, at annoncen var en fejl, og derfor kommer der ikke en sag ud af det. 

Dog frikender styrelsen ikke selve annoncen, da det ikke tydeligt fremgår, at der er tale om byrådets grønne ambition og ikke kun borgmesterens.

Havde selv kommenteret

Kommunens egne jurister har tidligere vurderet, at borgmesterens medvirken var ulovlig, men at han ikke kunne klandres, da beslutningen om annoncen er truffet af forvaltningen.

Det afviste en aktindsigt dog sidenhen, da Rahbæk Juel havde kommenteret på ordlyd mv., og det var dette, der fik De Konservative til at klage og opfordre Socialdemokratiet til selv at betale.

Annoncesagen var på kommunens dagsorden i går, beretter Fyens Stiftstidende. Her havde De Konservative, Venstre og DF ønsket, at der kom en præcisering af kommunens retningslinjer, som "bør indeholde en begrænsning af kommunens betalte annoncering, hvor denne kan give indtrykket af politisk propaganda for en bestemt politiker eller et bestemt parti", fremgår det af forslaget.

Det blev dog afvist af både De Radikale og Socialdemokratiet på mødet.

ibs