Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Odense-borgmester blandede sig i omdiskuteret annonce
Peter Rahbæk Juels rolle i en kommunal annonce har været omdiskuteret, siden den blev bragt tidligere på måneden.
Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix

Odense-borgmester blandede sig i omdiskuteret annonce

Kommunens jurister har tidligere kendt den offentligt finansierede annonce ulovlig, da borgmesteren spiller en for stor rolle.
27. APR 2021 10.04

ODENSE: Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), mødte tidligere på måneden kritik for at fylde for meget i en kommunalt finansieret annonce, som skulle promovere kommunens grønne visioner. Efterfølgende lød det, at ansvaret alene lå ved embedsmændene, men nu skriver TV2 Fyn på baggrund af aktindsigter, at borgmesteren alligevel blandede sig i annoncens udarbejdelse.

Kommunen indrykkede 17. april annoncer i de lokale dagblade, som reklamerede for kommunens klimaindsats. Men Peter Rahbæk Juel fyldte for meget i den, har kommunens jurister efterfølgende slået fast, som derfor fandt annoncen ulovlig. Det fik Venstre og De Konservative til at kræve en undskyldning fra borgmesteren, skrev Fyens Stiftstidende.

Dette krav er ikke blevet blevet mindre, efter at aktindsigten viser, at borgmesteren tydeligt har ytret holdninger til teksterne og foreslog rettelser, inden annoncen var færdigudarbejdet.

Ifølge en mail fra borgmesterens presserådgiver, som TV2 Fyn gengiver, havde borgmesteren sagt ja til at medvirke, men at han ønskede, at annoncen skulle være en fortælling om årsagerne bag de grønne tiltag for klimaet - at det var "en form for humanistisk forpligtelse til at gøre noget for de næste generationer" - "fremfor en fortælling, der er mere fokuseret på fakta".

De Konservative har nu bedt Ankestyrelsen vurdere annoncens lovlighed og opfordrer samtidig Socialdemokratiet til at betale annoncens udgifter på knap 25.000 kr. Borgmesteren har ikke villet udtale sig, men henviser til stadsdirektøren, der forklarer, at borgmesteren selvfølgelig er bekendt med sådan en annonces indhold, men ikke har kendt til den i sin helhed.

mh