Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nyt liv til ferieby og flyvestation

Feriecenteret Kildedal og Flyvestation Værløse er to kæmpe udviklingsopgaver i Egedal og Furesø Kommune
24. NOV 2011 9.36

EGEDAL / FURESØ:  Et kommende feriecenter, Dayz Kildedal, med vandland og op til 1600 ferieboliger vil blive placeret i Knardrup på Egedal-siden lige op af kommunegrænsen. På den anden side ligger Flyvestation Værløse med store uudnyttede muligheder inden for naturoplevelser, kultur, erhverv og boliger.

Der var på et nyligt borgmestertopmøde enighed om, at de to projekter gensidigt kan berige hinanden, og at Egedal og Furesø skal arbejde tæt sammen om at føre planerne ud i livet. Begge kommuner har fokus på at finde løsninger, der er skånsomme over for natur og miljø.

Feriecenteret Kildedal har været planlagt i nogle år. Efter den nye investor, Bjarne Bøgh Jensen, er trådt til, ser det ud til at projektet kan realiseres inden for en overskuelig fremtid. Først skal der dog udarbejdes konkrete lokalplaner for området.

- Vi vil meget gerne sikre en sammenhæng mellem den kommende åbning af Flyvestationen og Kildedal-projektet. Vi skal sikre os, at planerne hænger sammen oplevelsesmæssigt og trafikalt. Samtidig er det vigtigt at værne om den smukke natur og undgå trafikgener, lys- og støjforurening, siger borgmester i Furesø, Ole Bondo Christensen (S).

Flyvestation Værløse ligger i dag afspærret bag et hegn. Der forhandles med forsvaret om, hvordan og hvornår området kan åbnes for publikum. I den gældende kommuneplan er der lagt op til, at området primært skal udlægges som naturområde, men i den sydlige del af Flyvestationen kan der komme en begrænset erhvervs- og boligudvikling.

ka