KL også med:
Nyt analyseinstitut skal styrke kulturlivet

KORT NYT19. AUG 2021 9.58

Danske Kulturbestyrelser, KL, Dansk Erhverv, Center for Kulturevaluering ved Aarhus Universitet og Augustinus Fonden foreslår sammen at oprette et analyseinstitut på kulturområdet, som skal give et bedre indblik i kulturens betydning for det enkelte individ - og for samfundet som helhed.
 
Initiativet er inspireret af Idrættens Analyseinstitut og kommer blandt andet på baggrund af corona-nedlukningerne, der viste, hvor stor betydning kulturen har for borgerne. En betydning, der er underbelyst grundet manglende overblik over kulturområdets mangfoldige og sammensatte økonomi, som det hedder i en pressemeddelelse fra KL.

- Der er et stort behov for meget bedre at kunne forstå og dokumentere de helt basale sammenhænge, hvor kulturen spiller en aktiv rolle. Vi har i mange år drøftet mulige effekter ved en udbredt strategisk kulturpolitik, men mangler stadig en fælles og dybere kortlægning af indsatser, så vi ved, hvad virker, og hvordan vi kan bruge midlerne bedst muligt, siger Leon Sebbelin (R), formand for KL's Kultur-, Erhverv- og Planudvalg.

ka